Gire: Mer enn doblet omsetningen - her er den nye Norges-sjefen
Kristoffer Due-Sørensen blir leder for billogistikk-selskapet Gire i Norge
Gire AS har ansatt Kristoffer Due-Sørensen (33) i en nyopprettet stilling som managing director for Gire i Norge.
Due-Sørensen kommer fra Unloc, hvor han i drøyt tre år har vært en del av teknologi-selskapets satsing i Danmark.
Kristoffer blir landsjef med ansvar for videre vekst og utvikling av Gire Mobility i Norge, sier Stian Bødtker Berentsen til Bilbransje24.
Han etablerte Gire sammen med Petter Hodne Steensland i 2019. Berentsen er nå CEO for Gires virksomheter i Norge, Sverige og Danmark.
Med Kristoffer på plass får vi lik setup i de tre landene. Det gir oss gründere bedre tid til å jobbe mer aktivt med funding og videre europeisk satsing, sier Berentsen.
Han har bunnsolid erfaring fra oppstart, en herlig personlighet, og et strukturert og analytisk hode, så Kristoffer «krysser av alle boksene», sier han.
Når det i tillegg er god match på verdier, motivasjon og en herlig vilje og evne til å lære, er det ingen tvil om at Kristoffer vil bidra til å gjøre Gire Norge bedre - for ansatte, sjåfører og kunder, legger Berentsen til.
Vår tjeneste og plattform vil spille en viktig rolle i effektiviseringen for å spare kostnader og å skape en bedre kundeopplevelse i en krevende tid for bransjen og hvor bileiere krever flere og bedre tjenester, som henting og levering av bil, ved kjøp, salg, og ved service, sier Due-Sørensen.
Hadde vi skilt ut Norge, så hadde driften der vært lønnsom.
Stian Bødtker Berentsen
Doblet i fjor
Ifølge Berentsen omsatte Gire for 23,6 millioner kroner i de tre landene i fjor. Det er mer enn dobling fra 2022.
Vi investerer kraftig og det er fortsatt et stykke igjen til overskudd, sier han.
Men hadde vi skilt ut Norge, så hadde driften der vært lønnsom. Det er også god fart i både Sverige og Danmark.
Vi ønsket ikke å skalere et problem, så det har vært viktig for oss å vise at det er mulig å drive lønnsomt i Norge, sier Stian Bødtker Berentsen. 
  1. Gire er veldig verdifull fordi de representerer en svært viktig del av kundereisen Rebil tilbyr. Vi tilbyr henting og levering av alle bilene som er gjennom vår kanal, det vil si biler vi kjøper, selger og har på verksted. Med et volum på godt over 100 biler i måneden hadde vi hatt problemer med å transportere alt uten Gire.
  2. Det oppleves veldig smidig og bra. Booking er enkelt, og oppdragene blir alltid booket fort. Det gjør at vi er trygg på at vi kan hente eller levere bil i henhold til våre kunders ønske.
  3. Det viktigste for oss er at vår sluttkunde sitter igjen med et godt helhetsinntrykk. Det vil si at de opplever at alt går sømløst og smidig fra de kjøper bil på nett til den er levert på døren. Det er viktig for oss at sjåfør representerer både Rebil og Gire på en så bra måte som mulig.
  4. Gire ville vært en hund, fleksibel og passer inn hos alle.